Станция в метрото в Ню Йорк беше преименувана на "Коби Брайънт"

Италия, където бившия гард на ЛА Лейкърс расте като малък, скърби цяла седмица

Спорт
12:45 - 28 Януари 2020
2220
Станция в метрото в Ню Йорк беше преименувана на "Коби Брайънт"

Феновете по цял свят отдават по различен начин почит към легендарния баскетболист Коби Брайънт, който загина трагично след катастрофа с хеликоптер. Социалните мрежи преливат от статуси за великия баскетболист, хиляди палят свещи за него и всички загинали след трагедията.

Фенове на бившия играч на ЛА Лейкърс дори прекръстиха известна спирка на метрото в Ню Йорк.

"Брайънт парк" е метростанция на известния едноименен площад, който е кръстен така от далечната 1884 година на журналиста Уилям Брайънт.

От сега обаче спирката бе прекръстена на "Коби Брайънт Парк". Жестът бързо обиколи социалните мрежи, а преобладаващите призиви са за това името да се запази за постоянно.

Италия - страната, в която Коби Брайънт израства, ще почита паметта на легендата цяла седмица. Всеки баскетболен мач на всякакво професионално ниво в следващите седем дни ще стартира с минута мълчание в памет на загиналия трагично след катастрофа с хеликоптер бивш играч. Това разкриха от италианската баскетболна федерация.

„Всички сме в шок и сме много тъжни от смъртта на Коби“, обяви шефът на федерацията Джовани Петруци пред CNN. “Това е малък жест към него, но той определено го заслужи“, допълва шефът.

Брайънт израства в Италия след като баща му Джо се премества да играе на Апенините през 80-те години на миналия век.