Станимира Петрова: Мачът беше труден, но стиснах зъби, българският дух излезе напред и победих

Преди срещата сънувах кошмар и бях притеснена, разказа боксьорката

Бокс
09:59 - 31 Юли 2024
1388
Станимира Петрова: Мачът беше труден, но стиснах зъби, българският дух излезе напред и победих

България постигна истински успех на Олимпиадата в Париж във вторник. Повод за гордост ни дадоха дамите, участващи в олимпийския ни отбор. Боксьорката ни Станимира Петрова надви действащата световна шампионка Хуан Сяо-вън от Тайван и се класира за четвъртфинал в категория до 54 килограма.

Да, винаги трябва да победим себе си. Аз съм си винаги най-големия противник. Много беше труден мачът. Но наистина и противничката ми беше много добра. На тази Олимпиада няма лоша противничка. И след втория рунд, когато разбрах, че резултатът е равен си казах, че не  трябва да губя. Защото това ми беше най-големият кошмар за трета поредна олимпиада... ако загубя на старта". Това заяви за NOVA Станимира Петрова след спечеления мач. 

По думите ѝ преди срещата сънувала кошмар, а именно как "тичала, но не успяла да стигне до залата и закъсняла за мача". "Бях наистина леко притеснена", сподели тя. 

Тази победа със сигурност ми отвори пътя към олимпийския подиум. Не ми го затвори.. щом е победа. Вече каквото е писано... ще се случи. Искам да съм малко по-спокойна, защото наистина бях притеснена, а пък искам да покажа това, което мога. Защото не съм сигурна, че показах максимума от себе си. Нямам ли лимити, но със сигурност мога повече от това, което показах на този мач. Но съм много удовлетворена от третия рунд. Че стиснах зъби, българският дух излезе напред и победихме", категорична е спортистката.