Станишев: Дано пакет "Мобилност" се отложи за следващия европарламент

Научил съм се да не бягам от битки, похвали се лидерът на ПЕС

Политика
16:04 - 27 Март 2019
1419
Станишев: Дано пакет "Мобилност" се отложи за следващия европарламент

След като гласуването на пакета „Мобилност” в Европарламента се отложи със седмица, по темата взе отношение и лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Днешното решение на председателя на ЕП е важна стъпка към успеха, но в никакъв случай не трябва да се заблуждаваме, че въпросът е окончателно решен. Отлагането е резултат от интензивните усилия на българските евродепутати от последните дни, с помощта на колеги от други страни - използвахме всички процедурни възможности, за да натрупаме аргументи за отлагането на това гласуване днес.”, каза бившият соцлидер, цитиран от БТА.

Станишев обаче изрази съмнения, че следващата седмица може да се постигне компромис, който да удовлетвори всички страни. „Напрежението е огромно, всички са в предизборна кампания и никой няма да отстъпи от позициите си.”, отсече евродепутатът. Да, трябва да има добри условия за работа на шофьорите, добри условия за труд и за почивка и достойно заплащане, но тези благородни намерения не може да се използват, за да се откъсне целият бранш от достъп до пазара, да се убие българската конкурентноспособност, смята шефът на ПЕС.

Eкслидерът на БСП увери, че вярва в шанса да успеем, за да бъде отложен пакет „Мобилност” за следващия парламент и да се намери балансирано решение.

„Това е нашата обща позиция, от която няма да отстъпим. Продължаваме битката. Имайте кураж. Научил съм се на едно нещо в живота - никога да не бягам от битка.”, заключи шефът на ПЕС.