Станишев поздрави "Дума" за 30-ия юбилей

Най-трудните и най-критичните въпроси към мен като политик са били на колегите от левия вестник, призна лидерът на ПЕС

Политика
15:20 - 04 Април 2020
1367
Станишев поздрави "Дума" за 30-ия юбилей

Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев поздрави в. "Дума" с 30-ия юбилей. Първият брой на партийния печатен орган на БСП излиза на 4 април 1990 г. Негов дългогодишен главен редактор е легендарният журналист Стефан Продев.

"Честит празник на всички редактори, журналисти и верни читатели на вестника! Като се замисля, винаги най-трудните и най-критичните въпроси към мен като политик са били на колегите от “Дума”. Благодаря им! Държат ме нащрек и във форма. Знам какво е да се изправя срещу истински подготвен питащ човек", написа във фейсбук Станишев.

"Думата ми днес е за питащия човек. Не само заради извънредното положение. За тези колеги, които често дори без заплата, четат, пишат, питат. За хората, заведени в редакцията от идея, от убеждение, от вяра. За точно тези, които ще изчетат всички източници и ще съставят своя собствена позиция. И ще се борят за нея. Никога няма да злоупотребят с информация, ще питат, за да научат. Защото ги е грижа. За четящия човек", добави още лидерът на европейските социалисти.

"Думата ми е и за него - за четящия човек. Особено в извънредното положение. Днес светът е затворил. И е особено време за солидарност. И на думите. Затова и Вашата задача, колеги, е най-трудна. Да влезете в дома, да докоснете, да донесете познание, но деликатно, търпеливо и отговорно. Със сериозност и с грижа. Понеже четящият човек е леко чуплив. А в такова време лесно се чупят човеци", написа още Сергей Станишев.