Станишев поздрави социалдемократите на Петър Дертлиев

На 51-ия си конгрес партията преизбра за свой лидер Александра Христова

Политика
18:34 - 10 Октомври 2020
4424
Станишев поздрави социалдемократите на Петър Дертлиев

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев изпрати специално видео послание до делегатите на 51-ия редовен Конгрес на партия "Български социалдемократи", чийто лидер в края на 80-те и в началото на 90-те години беше легендарният д-р Петър Дертлиев.

Конгресът беше открит с официални поздравления от лидерите на най-големите Социалдемократически партии - 26 сестрински партии от Европа и света, в това число от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Австрийската социалдемократическа партия, Френската социалистическа партия, Лейбъристката партия на Великобритания и др.

Президентът на Социалистическия Интернационал Георгиос Папандреу също изпрати видео послание до делегатите. Поздравленията до Българските социалдемократи доказаха за пореден път международното признание и уважение, което партията получава като единствената легитимна социалдемократическа партия в България, съобщиха пред Lupa.bg от пресцентъра на организацията.

Българските социалдемократи, като партия със 129-годишна история, която винаги следва своите идеологични принципи и устои и провежда последователна политика, отново потвърди своята единствена кауза - политика в интерес на българските граждани - да се осигури работа и доходи за всеки, които да гарантират Дом - Храна - Облекло - Образование - Здравеопазване.

На Конгреса бяха обсъдени и се взеха решения, относно участието на партията в предстоящите избори за 45-о Народно събрание на Република България. Беше приета Декларация с оценка на настоящата политическа обстановка в страната. Приеха се промени в Програмата и Устава на партията и се възприе конфедеративния принцип като водещ в управлението.

За председател на партия Български социалдемократи бе преизбрана Александра Христова. Бяха направени промени в състава на Изпълнителното бюро и Националния комитет на партия Български социалдемократи.