Станишев заподозря Нинова във фалшива оставка

Лидерът на ПЕС призова за масов вот в неделя - в името на необратимата промяна

Политика
14:47 - 18 Ноември 2021
3300
Станишев заподозря Нинова във фалшива оставка

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев намекна, че оставката на Корнелия Нинова от председателския пост на БСП е неискрена, а анализа за катастрофалната изборна загуба е по-скоро кампаниен. Той отново призова за пълна мобилизация на електората за балотажа между Румен Радев и Анастас Герджиков в неделя, в името на това промяната да бъде необратима и категорична.

"Думата избори е търсена 27 300 000 пъти към момента на писането на този пост. Най-вече през кампанията и особено през последната седмица. Разбира се, заедно с “президентски”, “парламентарни”, “честни”, “опорочени”, “за трети път тази година”. В неделя българите отново имаме избор. Да отидем до урните за четвърти път. Или пък някои да решат да си останат у дома. По всякакви причини.

На тях искам да кажа: излезте и дайте сила на промяната! За да е необратима и категорична, тя има нужда от енергия. От енергията на мнозинството. От подкрепата на всички поколения, навсякъде в страната и в чужбина. От симпатията на младите, от амбицията на хората в активна възраст, от иновативността на учените, от всеотдайността на работещите, от достойнството на пенсионерите", заяви Станишев. 

Той също потвърди, че ще гласува.

"И още нещо. В момента в България е турболетно. Като след избори. Хвърчат оставки – къде искрени, къде – не. Правят се анализи - къде кампанийни, къде рационални. Изричат се думи – за да попречат или да помогнат на кандидат-президентските двойки. Тези политически действия са очаквани след загуба. Но водят до объркване и отлив на гласуващите българи. А политическите лидери на партиите на промяната не бива да допускат партийната рутина и изборната статистика да подарят победата на статуквото. Политическите битки тепърва предстоят", смята бившият председател на БСП. 

По думите му за да има и среда за редовното правителство на промяната, трябва вотът в неделя да е категоричен. 

"А иначе довечера ще проследя дебата. За да видя след многобройните искания за лидерски сблъсък, има ли какво да каже този кандидат за президент. За Радев съм сигурен", отсече Станишев.