Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев Пловдив

Спорт
11:30 - 08 Юни 2023
1678
Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев Пловдив

Отборът на Ботев Пловдив официално обяви назначението на Станислав Генчев като новия старши треньор на "жълто-черните", който ще води отбора през следващия сезон.

Младият български специалист идва на стадион "Христо Ботев" в Пловдив след един сезон начело на Локомотив София, в който изведе "железничарите" до 9-ото място в Първа лига, както и до полуфиналите в турнира за Купата на България.

"Канарчетата" анонсираха, че Генчев ще бъде представен като наставник на тима следващата сряда (14 юни), когато Ботев Пловдив ще стартира подготовката си за новия сезон.

Помощници на младия български специалист в Пловдив ще бъдат Живко Миланов и треньорът на вратарите Йордан Господинов, с които той работи и в Локомотив София. Целият треньорски щаб на "жълто-черните" ще стане ясен на по-късен етап, обявиха от клуба.

За Станислав Генчев Ботев Пловдив ще бъде общо четвърти клуб в неговата кариера като наставник, като засега той е водил Етър Велико Търново, Лудогорец (временно) и Локомотив София. Във визитката си бившият футболист има и престои в ролята на помощник треньор при "болярите" и разградчани, както и в националния отбор на България, по времето когато той се ръководеше от Красимир Балъков.

Начело на пловдивчани Генчев заменя Стефан Стоянов, който води временно тима в последните мачове от сезона. Преди него начело на "канарчетата" в рамките на изминалата кампания бяха още Азрудин Валентич, Желко Копич и Бруно Балтазар.