Станислав Генчев вярва: Нищо не е загубено

Да, Иван Василев се оттегля, не преговарям с никой, призна наставникът на Локо Сф преди реванша за купата

Спорт
16:28 - 09 Май 2023
1573
Станислав Генчев вярва: Нищо не е загубено

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев вярва, че отборът има сили да отстрани ЦСКА 1948 и да се класира за финал в турнира за Купата на България, въпреки загубата в първия полуфинал у дома с 2:3. Реваншът в Бистрица е утре от 19 часа.

"Противникът има предимство, защото спечели първата среща с 3:2, но от друга страна правилото за гол на чужд терен донякъде ни облагодетелства, защото дори и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е загубено, футболистите вярват, че можем да постигнем победа. Ще направим всичко възможно да зарадваме нашия собственик и феновете и да видят отбора на финал.

Надявам се контузените да могат да вземат участие. в такъв двубой е важно да се използва пълния потенциал на отбора", каза Генчев на брифинг днес.

Той потвърди намерението на собственика Иван Василев да се оттегли и призна, че това внася несигурност в клуба.

"Неприятно е, когато собственикът иска да напусне клуба, още повече знаем какво направи Иван Василев за Локомотив София през последните години - изведе отбора от окръжните групи до едно добро представяне в Първа лига този сезон. Неприятно е за футболистите. Той заяви, че всичко, което е поето като ангажимент към футболистите, ще бъде изпълнено. Но е неприятно, защото футболистите питат какво се случва, има футболисти с изтичащи договори, има напрежение. Но в разговор с мен той категорично заяви, че ще се оттегли", каза Станислав Генчев.