Стара Загора падна – налага вечерен час

В интервала от 21 ч. до 5 часа призори се забранява свободното движение на хора

Общество
13:57 - 31 Март 2020
4432
Стара Загора падна – налага вечерен час

След обявения тази сутрин случай на заболял от коронавирус в града, община Стара Загора се предаде и наложи вечерен час.

Забраната за свободно придвижване на територията на града ще е от 21 часа вечерта до 5 часа сутринта. Заповедта ще бъде факт до края на днешния ден. Това стана ясно от извънредната пресконференция, която кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведе днес онлайн. На нея присъстваха областният управител Гергана Микова, изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев, директорът на РЗИ д-р Станков, секретарят на общината Делян Иванов и други.

Вечерният час няма да обхваща визирани изключения като работещи, медицински случаи и други. Мярката вече е приложена в някои общини от областта, поясни областният управител Гергана Микова.

От днес се затварят и всички кучешки градини. Някои граждани използват домашните си любимци да обикалят целия град, което е недопустимо, заяви Живко Тодоров. Поради това разходките ще са позволени вече само в междублоковите пространства, около жилищата на стопаните, поясни той и призова старозагорци да бъдат отговорни.

NBP.bg