Старозагорска опера гостува в София с "Музика без граници"

Поети и актьори се включват в концертите

Култура
11:15 - 24 Януари 2022
2138
Старозагорска опера гостува в София с "Музика без граници"

Старозагорска опера гостува със седем концерта от цикъла "Музика без граници" , съвместно със Софийска филхармония на сцената на Камерна зала "България".

Гастролът ще бъде открит на 5 февруари със "Зимен път" по стихове на Вилхелм Мюлер, последният голям вокален опус на Шуберт. Това е романтична творба за самотата и страданието, драматичен монолог на поета, чиято любов е разбита, която ще бъде представена от солиста на Старозагорска опера Ивайло Джуров и пианистката Деница Петрова.

"Песните на Пучини" на 12 март ще изпълни Ивайло Михайлов. Русалина Мочукова ще гостува с концерта с предизвикателното заглавие "Мразя музиката", но обичам да пея" на 26 март, Яница Нешева и Петя Петрова в "Барокови картини" на 2 април.

Програмата на "Музика без граници" включва концерта "Копнеж" на Емилия Иванова на 16 април, Даниела Дякова в "Пътищата на любовта" - на 13 май. Световното мецосопрано Мариана Пенчева е избрала да направи премиерата на своя концерт с искрящото заглавие "Слънце и любов" на старозагорска сцена, а на 3 май ще го представи и пред софийската публика.

В музикално-поетични проекти на "Музика без граници" участват още пианистите Деница Петрова, Василена Атанасова, Мануела Манолова, кларинетистът Фернандо Фернандес, челистката Анна Михайлова, диригентът Виктор Крумов и камерен оркестър, както и актьорите Светла Петрова, Биляна Райнова, Пламен Манасиев, поетът Йордан Пеев, Лили Друмева и др.