Стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици

С направените дарения ще бъдат купени специализирана апаратура и предпазни средства

Здраве
18:03 - 26 Март 2020
671
Стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици

Министерството на здравеопазването започва DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19. 

Желаещите да подкрепят кампанията може да дарят 1.00 лев чрез изпращане на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Всички събрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност.

С направените дарения ще бъдат купени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

"Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.
 
Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия", заявяват от здравното министерство.
 
"Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв. Нека бъдем солидарни!", добавят от ведомството на Кирил Ананиев.