Стартира производството на новото M5

Заводът в Динголфинг пусна поточната линия за модерния супер седан

Новини
14:07 - 01 Юли 2024
1345
Стартира производството на новото M5

Новото BMW M5 с кодово име G90 не губи време да премине от световна премиера към серийно производство. Заводът в Динголфинг, Германия, където наследството на M5 започна с предварително сглобени каросерии за модела E28 от 80-те години, пусна поточната линия за модерния супер седан.

Докато първото поколение M5 получи своите последни щрихи в BMW M в Гарчинг, всички следващи поколения се произвеждат изцяло в Динголфинг.

G90 се присъединява към производствената линия заедно с обикновената 5 Series и по-малките модели 4 Series и М4. По-късно тази година от същата линия ще слезе и дългоочакваният M5 Touring. BMW планира бързо да увеличи производството, като през следващите седмици се стреми да произвежда по няколко десетки М5 на ден.

За тези, които търсят персонализация, BMW предлага над 150 специални цветови опции от каталога Individual за G90. Бяха показани две различни цветови опции: Speed Yellow за европейския пазар и Isle of Men Green, вероятно предназначен за американския пазар. Моделът, предназначен за САЩ, се отличава и със задължителните оранжеви странични светлоотразители на арките на колелата и фаровете. Докато G90 стартира в Европа на 2 ноември, точната дата на старта на производството на M5 Touring остава неясна, пише „Факти“.