Стартират снимките на нов "Шогун"

Хироюки Санада и Козмо Джарвис ще участват в адаптация по Джеймс Клавел

Новини
14:54 - 12 Юни 2021
3616
Стартират снимките на нов "Шогун"

Тръпки ни побиват като си помислим, че от времето на прочутата адаптация „Шогун“ по романа на Джеймс Клавел, с участието на Ричард Чембърлейн и Тоширо Мифуне са минали четири десетилетия. Излъчването на поредицата беше събитие от национален мащаб, сравнимо със световното по футбол. Очевидно е назрял моментът, в който се налага „нов прочит“ на легендарната творба – и с това са се заели хората от FX.

Идеята за преоткриване на феодална Япония чрез „Шогун“ съществува от години, но продуцентите са се натъквали на най-различни проблеми, включително и пандемични. Сега сценаристите Джъстин Маркс („The Jungle Book“) и Рейчъл Кондо вече подготвят материал, по който да се задвижи дълго отлаганият проект.

Според Deadline изборът за ролята на Торанага сан пада върху Хироюки Санада, когото добре познаваме от „Последният самурай“, „Върколакът“ на Джеймс Манголд и още много други авантюри като „Mortal Combat: Филмът“, „Army of the Dead“, включително и ефектната епизодична роля в „Западен свят“.

В ролята на корабокрушенеца Джон Блекторн, известен впоследствие като Анджин-сан, който е принуден да се запознае отблизо със средновековните японски порядки, ще видим британеца Козмо Джарвис („Lady Macbeth“). Предстои да научим коя дама ще се превъплъти в красивата Марико сан, която е третото главно действащо лице в епохалната история и в чиято роля на малкия екран беше Йоко Шимада през 1980 година.

Снимките на „Шогун“ започват през август във Ванкувър, Канада. Плановете за снимки на място в Япония за съжаление са осуетени от лятната олимпиада. Не крием, че ни е супер-любопитно как ще се развие този проект и ще следим за ъпдейти по темата.