Ставрев: Шумът около хеликоптера съвпадна с прекратената процедура за въздушните линейки

ГВА е трябвало да знаят, че от фирмата са правили и преди подобни полети, заяви журналистът

Новини
20:42 - 03 Юли 2023
5777
Ставрев: Шумът около хеликоптера съвпадна с прекратената процедура за въздушните линейки

"Шумът около прелетелия хеликоптер на плаж „Градина” съвпада с прекратяването на процедурата по наемане на медицински вертолети", заяви журналистът от списание "Клуб Криле" Димитър Ставрев.

„Министър Гвоздейков заяви, че такъв договор няма. Малко е странно, тъй като първата въздушна линейка трябваше да дойде другата седмица. Чух някакъв аргумент, че наземната структура не е готова. Сигурен, че, ако се видим на 30 декември, тя пак няма да е готова при този орязан бюджет”, обясни Ставрев.

И поясни, че в случая пилотът на летателната машина не е бил длъжен да пуска полетен план. Бил е обаче задължен да уведоми, че ще лети в дадената зона.

„Доколкото разбрах пилотът е със солиден опит, наясно е с процедурите в авиацията”, каза още журналистът в „Интервюто в на NOVA”.

Според него в ГВА е трябвало да знаят, че от фирмата са правили и преди подобни полети.

„Не искам да забивам пирон в ковчега на г-н Щерионов . Там проблемите са много отдавна и са много комплексни – подбор на кадри, кариерното им развитие. Публична тайна е че в България под 3000 метра няма радаропокритие. Има само в района на летища”, коментира още Ставрев.