Стефан Димитров пред Lupa.bg: Подарявам песен на Владо Михайлов заради таланта му

Победителят в "Като две капки вода" ще бъде специален гост на концерта на композитора и на Богдана Карадочева в Античния театър през август

Изповеди
02:25 - 23 Май 2023
6968
Стефан Димитров пред Lupa.bg: Подарявам песен на Владо Михайлов заради таланта му

"Изключително съм развълнуван и щастлив, че Владо Михайлов спечели финала на "Като две капки вода" с песента "Болката отляво", композирана от мен", сподели пред Lupa.bg Стефан Димитров. Именитият композитор заедно с Васил Найденов, който изпълнява този хит вече десетилетия, бяха сред зрителите на финала и аплодираха на крака и с усмивки Владимир Михайлов.

"Владо е много талантлив човек. Аз много го харесвам и затова му обещах, че ще му подаря песен. Той е скромно и готино момче. И Господ му е дал харизма. Владо е завършил английска филология, което няма връзка с киното и музиката, но когато Господ му е дал талант, му е дал", не скри възхищението си от Владимир Михайлов композиторът

на емблематични песни като "Дано“, „Иване, Иване“, "Остаряваме бавно", "Нека да е лято", "По първи петли", "Всичко ми е наред“, „Сбогом, моя любов“, „И замириса на море", „Събота късен следобед" и много други. 

"Владо наистина ме разчувства и го поканих да бъде специален гост на концерта ни с Богдана Карадочева на 7 август на Античния театър в Пловдив. Там той за пръв път ще изпее и песента, която сега ще напиша за него", добави Стефан Димитров пред Lupa.bg.

"Владо пя няколко мои песни на юбилейния ми концерт в НДК през 2019 г. и ги изпя много хубаво. Знам, че той има и собствени парчета, изпълнява и чужди песни и пее много приятно. Мисля, че ще му е хубаво да има поне една песен от мен", сподели още маестрото.

Васил Найденов и Стефан Димитров аплодираха на крака изпълнението на Владимир Михайлов на песента "Болката отляво"

Една от песните, които Владимир Михайлов изпълни преди 4 години в НДК, е от мюзикъла "Бразилски нощи", създаден от Стефан Димитров заедно с режисьора Андрей Калудов. Тогава актьорът пя в дует с Кристина Димитрова. На сцената, за да поздравят юбиляря, бяха и неговата любима Богдана Карадочева, Васил Найденов, дует "Ритон", Йорданка Христова, Люси Дяковска, „Бон-Бон”, Ева Пармакова, Вяра Пантелеева и др.

"Оттогава наши приятели и почитатели ни молят да направим един голям концерт с Богдана. И преди няколко месеца най-накрая се решихме това да се случи на Античния театър в Пловдив. За нас това е много специално място. Искаме това да бъде едно шоу с приятели и с хубава музика. Подбрали сме най-големите ни хитове като „Дано“, „Иване, Иване“, „Самотен ловец е сърцето“. В концерта ще има много изненади и специални гости, но ще ги обявяваме стъпка по стъпка", каза още Стефан Димитров пред Lupa.bg.

"Концертът се казва "Безнадежден случай" като песента, а така се казва и общата ни книга с Богдана", добави той. "Май скоро няма да намерим ключа, който сме загубили, затова сме и безнадежден случай", сподели с усмивка естрадният композитор.

Известната песен е по текст на поетесата Миряна Башева.

"Надяваме се, че ще се получи хубаво и всички ще пеем и ще се забавляваме. Една от изненадите ще бъде и че отново ще съберем групата "Вариант Б”, с която пяхме заедно с Богдана. В нея участваха пловдивчани. И сега, за щастие, всички са живи и здрави и ще ги поканим. В концерта ни ще участва и известният пловдивчанин - китаристът Илия Караянев, известен повече като Личо Стоунса", добави композиторът на редица легендарни песни.

На въпрос на Lupa.bg защо в България бе прокарана разделителна линия между по-възрастните и по-младите изпълнители Стефан Димитров отговори: "В света няма такова разделение на млади и стари музиканти. Навсякъде има музика, която се изпълнява от добри и талантливи хора и тогава тя остава. Отделно от това има много глупости, които се пишат, еднодневки с порочни текстове, без никаква естетика. За съжаление у нас е така.

Кой изобщо в света дели музикантите на стари и млади? Нима песните на Азнавур, който си отиде на 95, са стари? Нито неговите песни са стари, нито тези на Франк Синатра, нито на "Бийтълс". Те са хубава музика. Музиката се дели на две - или е хубава, или не. Няма друг критерий. Единият певец бил на 65 години, другият на 59. Е, и каква е разликата?"

"Ние с Богдана все още ставаме за сцената. Елате в Пловдив на нашия концерт, който правим с приятели, и ще се убедите!", покани почитателите си Стефан Димитров.