Стефан Гамизов: Торбалан е на вратата, вкарайте АЕЦ-а във военен режим

Енергийният експерт предупреди, че първата за евентуален обстрел от Москва е именно "Козлодуй"

Свят
18:55 - 12 Август 2022
9931
Стефан Гамизов: Торбалан е на вратата, вкарайте АЕЦ-а във военен режим

Днес, този малък ”фюрер” Дмитрий Медведев, заплаши ядрените централи в ЕС със “случайности”. Първа и най-уязвима за “случайности” е АЕЦ “Козлодуй”. За това предупреждава енергийният експерт Стефан Гамизов. 

И обяснява причините и въпросите около казаното от бившия президент на РФ: "Какво да кажа... Не бива да забравяме, че и Европейският съюз има атомни централи. И случайности са възможни и там" в контекста на критичната ситуация около АЕЦ "Запорожие" в Украйна, подложена на непрекъснат руски обстрел. 

Ето какво пише Гамизов:

"Причините са много, но основната е в проруските обвързаности на шефовете там, както и тежката корумпираност на началниците управляващи тази ядрена централа. Защо тези хора още са там за мен е загатка след пожар и други аварии, но след днешната заплаха за саботаж от страна на Дмитрий Медведев, бих желал да знам, кога всички руски граждани ще бъдат изведени от периметъра на централата и как ще се организира недопускането на руснаци в нейната охраняема зона?

Не ми се слушат и четат празни приказки!

Руснаците имат всякакви възможности за извършване на саботаж в АЕЦ “Козлодуй”, които да се прикрият като случайна производствена авария.

От манипулация на ядреното гориво през намеса в работата на системите за безопасност до чисти диверсии с пожар или авария в турбо-генераторното оборудване.

Мисля, че е време за въвеждане на военновременен режим в АЕЦ “Козлодуй” и охраняемата му зона.
Някои хора, които разговаряха с мен през последните седмици се досещат предполагам и за още нещо, което не мога да споделя публично, но засягащо сигурността на цяла Южна Европа.

Трябва да се действа, момчета и момичета. Времето за игра с детски играчки приключи. Торбалан потропва на вратата!"