Стефан Константинов : Абсурд е да не може да се разбере дали лекар е пил, или не

Спешната помощ се разпада, както и държавата, установи бившият здравен министър

Топ
09:49 - 12 Януари 2023
1676
Стефан Константинов: Абсурд е да не може да се разбере дали лекар е пил, или не

Има разпад на държавността. Спешната помощ няма как да се извади извън всички събития на цялото общество. Това заяви бившият здравен министър д-р Стефан Константинов пред БиТиВи.

По думите му абсурд е да се мисли, че през 2023 г. не може да се установи дали някой лекар по време на дежурство е употребил алкохол по време на работа или не. Недопустимо е да се пие на работното място, посочи д-р Константинов.

Според него държавата трябва да се върне, защото държавата в последните две години върви надолу. Когато сигналите са лоши към обществото, хората тръгват да търсят справедливост, добави бившият здравен министър. Плашещо било, че непрекъснато се появяват случаи с подпийнали медици на работното си място. 

Това е имунната система на държавата - полиция, здравеопазване, Спешната помощ и когато там виждаме такива неща, не е добре, коментира той.

Д-р Константинов призова да не се разчита на проверките на Медицински надзор, защото проверяват само документи.

Повод за коментара на ексздравния министър стана кошмарът на 10 януари, когато 3-годишно дете загина при катастрофа във Врачанско. По-късно стана ясно, че една от лекарките, отзовали се на мястото на катастрофата на пътя между Враца и село Лиляче, е употребила алкохол. Това показал тест, направен на жената, след като близките на детето сигнализираха за проблема.