Стефан Мавродиев: Най-големият ми успех е, че спрях водката

Господ спасил актьора от фатална катастрофа

Култура
18:47 - 02 Май 2021
10843
Стефан Мавродиев: Най-големият ми успех е, че спрях водката

"Има неща, които са добре оформени у българина - алчност и дребнавост. Ние сме страна на самопречещите си. Лошото е, че много актьори не успяват навреме да спрат с алкохола. Аз се радвам, че изхвърлих водката. Сега пия по 1-2 малки бири." Това каза актьорът Стефан Мавродиев пред Мариян Станков - Мон дьо за Нова телевизия.

"Всички са маскари е принизяване на мащаба, всички са джуджета - пъплят. И днес ще се извъртят така нещата, че накрая ще победят лошите сили. Само при големи трудности хората могат да се обединят и то за кратко. Повечето хора се нагласяват, така е било винаги. Сега Слави Трифонов постъпва като самодържец. Това е губене на време и енергия. Следващите ще бъдат пак тези - по-добре зло, отколкото по-зло", твърди още големият актьор.

По повод християнския празник Великден Мавродиев каза, че всеки от нас е Господ и се надява някога и той да го открие.

Щях да стъпя на платното, колите летяха - един човек ме хвана и ме дръпна. Това се случи след напускането ми на пловдивския театър. Изолацията, в която бях поставен, ме доведе до там, изповяда Мавродиев.

Дадох си дума вече да създавам среда, в която хората да виреят добре. Част от близките ми и приятелите си отидоха, сега се опитвам да създам други.

Надявам се пак да се влюбя, досега съм се влюбвал много пъти.