Стефан Вълдобрев пее на рождения си ден в Борисовата градина

Певецът събира дни по-късно „Обичайните заподозрени“, Камен Донев и Мая Бежанска в НДК за среща с любимите си филми

Култура
12:53 - 21 Април 2021
2421
Стефан Вълдобрев пее на рождения си ден в Борисовата градина

Актьорът и музикант Стефан Вълдобрев ще посрещне 51-ия си рожден ден на сцена. Заедно с „Обичайните заподозрени“ - Веселин Веселинов-Еко, Стоян Янкулов-Стунджи, Иван Лечев и Миро Иванов, ще зарадват феновете си в столицата на 20 май. Това ще е първата изява на открито на бандата след над половингодишна пауза. Пандемията попречи миналата година Вълдобрев да отпразнува 50-ия си юбилей на сцената, както бе планирал.

Сега мястото на срещата не е случайно - Вълдобрев и компания ще открият новата лятна сцена „Арена София“ в парк Борисова градина. Партито с мега хитовете на бандата обещава да се превърне в грандиозен старт на предстоящия концертен летен живот. Специално обособените барове, предлагащи храни и напитки, ще се погрижат за още по-доброто настроение на присъстващите.

„Безкрайната ми зимна ваканция е на привършване и се стягам за един много наситен пролетно-летен сезон“, сподели певецът, композитор и актьор в социалните мрежи. А на  юни в зала  на НДК той ще има специална среща със зрителите, озаглавена „Моята страст към киното“.

Стефан Вълдобрев ще покаже и разкаже повече за музиката и ролите си, свързани с киното, както и ще ни запознае с любими свои филми. В това начинание ще му помогнат негови близки приятели и колеги, които ще са гости на вечерта. Сред тях са Камен Донев, Мая Бежанска, Койна Русева, Стефка Янорова, Алек Алексиев и Яна Титова. Те са свързани с различни моменти от живота и творчеството му, а с актрисите Койна Русева и Стефка Янорова ги обединяват и спомени от родното място – Стара Загора.

„Идеята ми е да се получи нещо като late night show - уютна вечер с приятели, смях, четене, истории и пеене“, казва Вълдобрев и допълва, че по време на вечерта ще бъдат показани и много кадри от филми с негово участие - „Изпепеляване“, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Доза щастие“, „Стъклената река“, „Миграцията на паламуда“, „Подгряване на вчерашния обяд“, „Потъването на Созопол“, „Далеч от брега“, „Недадените“, както и от филми от детството му, на които той се възхищава.

Публиката ще може да чуе и откъси от „Книга за песните“, която Стефан Вълдобрев написа по повод 50-годишния си юбилей, съпроводени с изпълнение на песните, за които се отнасят прочетените текстове. „Моята страст към киното“ няма как да не мине и без „Обичайните заподозрени“ – групата, чийто фронтмен е Вълдобрев.

Зрителите в зала 1 ще могат да се насладят на няколко знакови парчета на бандата, свързани с филми като: „Бряг с цвят най-зелен“, „Аз ли съм или не съм“, „Сняг над Сахара“, „Тази песен не е за любов“, „Холивуд“ и др.