Стефка Костадинова: Няма как да скочиш 2.09 без публика и без конкуренция

Младите разбират много ситуацията и най-важното – спазваха всички правила

Спорт
19:43 - 02 Юни 2020
573
Стефка Костадинова: Няма как да скочиш 2.09 без публика и без конкуренция

Не се скача 2.09 м без публика и без конкуренция. Това заяви председателят на БОК Стефка Костадинова на днешното откриване на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

„Трудните времена не са само за световната атлетика, а за целия свят. Надявам се след тези две седмици на изолация да се върнем със същата жажда за живот. Най-важното сега е, че спиритистите отново могат да тренират. Надявам се да наваксат бързичко, жалкото е, че няма да има Олимпиада. Дано догодина имаме шанса и късмета да участваме, защото знаем, че Олимпийските игри са каймака на спорта, всеки мечтае за златото и за олимпийския връх“, започна тя.

„Надявам се тази година да мине, да си направим лагерите, да се напълнят стадионите, залите, плувните басейни. Публиката е големият стимул на спортисти, интелектуалци – не се скача 2.09 без публика и без конкуренция. Знаете ли, никой не ми се оплака от състезателите, просто целият свят спря изведнъж, разболяха се и починаха доста хора. Младите разбират много ситуацията и най-важното – спазваха всички правила, благодарение на държавата и Националния оперативен щаб. Може би нещата ще са доста различни, имайки предвид стреса сега, но спортът ще го бъде, дано по-бързо се съвземем“, завърши Костадинова.