Стена на интернат рухна и затрупа четири деца в Румъния (ВИДЕО)

ЕС
20:01 - 18 Декември 2023
3567
Стена на интернат рухна и затрупа четири деца в Румъния (ВИДЕО)

Четири деца бяха затрупани след срутване на стена на интернат в град Одорхею Секуйеск в централния румънски окръг Харгита, съобщава телевизия Диджи 24.

Три от децата бяха извадени изпод развалините, като едно от тях е в тежко състояние. В момента спасители се опиват да извадят четвъртото, посочва телевизията. 

Говорителят на кметството на Одорхею Секуйеск посочи, че трите извадени деца са откарани в болница.

"Още едно лице се издирва в момента, надяваме се, че ще бъде открито живо. Три лица бяха транспортирани в болница. Две са извън всякаква опасност, а третото е в кома", заяви говорителката Ноеми Зьорго.

Стена на интерната на лицея "Тамази Арон" в Одорхею Секуйеск се срути днес, засягайки около 200 квадратни метра площ. На мястото пристигнаха екипи на пожарната служба, линейки, както и доброволци към Службата за извънредни ситуации, предаде БТА.

Говорителката на кметството Ноеми Зьорго заяви за Аджерпрес, че инцидентът е станал в момент, когато са се извършвали дейности по свързване на сградата на интерната към канализацията на града. Тя уточни, че сградата е собственост на Католическата църква.

Новинарският сайт Хотнюз отбелязва, че сградата на интерната е построена през 1909-1910 г., когато е построена и лицея "Тамази Арон".

Спасените деца са ученички на възраст между 15 и 17 години, уточнява сайтът.