Стенли: Голяма е вероятността да има нов конгрес

Няма да се откажем, заяви бившият национал и част от екипа на Бербатов

Спорт
09:35 - 14 Октомври 2021
1631
Стенли: Голяма е вероятността да има нов конгрес

Бившият капитан на българския национален отбор и част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов - Стилиян Петров, сподели своите виждания след изминалия конгрес. На него Борислав Михайлов беше преизбран за шеф на футболната централа.

„Винаги е хубаво да слушаш и другите футболни хора. Той спомена няколко интересни неща и няколко, на които моето мнение е съвсем друго. Ако мога да споделя за оценката, която си дадоха, аз не съм съгласен с това нещо. Чух едно много интересно нещо, което досега него бяхме виждали в БФС – комуникацията между БФС и клубовете. Това ние говорим постоянно – да разберем проблемите на тези клубове.

Ако не се вникнат в проблемите на клубовете, никога няма да намерим решение. Това, което чух от Йордан Лечков е, че той иска да комуникира, иска да види проблемите на българските клубове. Това е важно, защото, когато има конкуренция, в момента се дестабилизира това, което беше преди във футболния съюз. Сега има и другата страна – Митко Бербатов и другите кандидати, които зададоха много въпроси.

В момента БФС е на кръстопът да реши какво иска да направи и дали може да направи нещо. Когато има силни конкуренти, когато има диалог, тогава футболът може да върви напред, само, ако хората искат да работят“, заяви Стилиян Петров в предаването “Домът на футбола”.

„Мога само да поздравя господин Михайлов. Независимо от всичките тези решения, от това, което излезе по медиите. Винаги казваме, че когато се обяви едно решение, е нужно да го поздравим. Честито за победата. Това дали ще бъде дълготрайна или това, което излезе в медийното пространство, ще доведат нещата до съвсем различен край, не е ясно. Ние не сме разочаровани. По мое лично мнение Камен Костадинов и председателят на мандатната комисия можеше да си свършат работата малко по-добре“, отбеляза Петров.

„Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Най-хубавото беше да видя, че клубовете виждат алтернатива при гласуването. Видя се, че има още несигурни клубове. Но сега, с това, което стана, се вижда, че се иска промяна и има хора, които работят за тази промяна. Няма да се откажем, продължаваме, защото това, което показахме в последните шест месеца е, че искаме да работим за доброто на българския футбол“, каза още Стилиян Петров.