Стенописи украсиха Сатирата

Карикатуристът Чавдар Николов и професорът по стенопис Страхил Ненов реализираха проекта „Небесен театър“

Топ
14:35 - 23 Октомври 2023
3459
Стенописи украсиха Сатирата

Стенописи украсиха фоайето на Сатиричния театър. От трупата благодарят на карикатуриста Чавдар Николов и на професора по стенопис Страхил Ненов – за реализацията на проекта, наречен „Небесен театър“. В него са почетени над 50 имена на актьори, режисьори, писатели, драматурзи и сатирици, чието творчество е пряко свързано с основополагането и развитието на Сатирата. 

"Граждани - велик ден! Една моя мечта е вече реалност! Благодаря на карикатуриста Чавдар Николов на професора по стенопис Страхил Ненов за всичко което направиха за да го има този “НЕБЕСЕН ТЕАТЪР”. Скоро ще направим откриване и всички ще сте поканени. А публиката от утре ще се наслаждава и ще се забавлява. Много съм щастлив!", написа във фейсбук директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Колона с маски на обичаните от всички Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Татяна Лолова беше открита на 12 октомври. Проектът се реализира от скулптора Кунка Димитрова. Следващата маска ще бъде на Георги Парцалев. Идеята е на месец да правим поне по една маска, казва директорът на трупата Калин Сърменов.