СТИГА, БЕ! "Семейство Симпсън" предсказа и коронавируса

Единствената "грешка" на сериала е, че заразата идва от Япония

Свят
13:14 - 08 Февруари 2020
10007
СТИГА, БЕ! "Семейство Симпсън" предсказа и коронавируса

Почитатели на "Семейство Симпсън" са убедени, че анимационният сериал е предрекъл появата на коронавируса още през 1993 г. Онлайн теорита, че дългогодишната анимация безброй пъти е успявала да предвиди – и то със стряскаща точност – събития от бъдещето, получава поредно потвърждение. Само част от ударите са избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати, появата на смарт часовници, както и резултатите на световното първенство по футбол и смъртта на Коби Брайънт.
 
В случая става въпрос за епизод от четвъртия сезон на "Семейство Симпсън" с името "Мардж в окови" от 1993 г. По време на епизода от работещ в стаята на героите телевизор може да се чуе новинарска емисия, в която се говори за опасния "Грип Осака".


 
По-късно следва сцена, в която видимо болни японски работници разговарят. Единият казва "От една седмица съм болен от грип и работя", след което се изкашля в една от пратките, които опаковат за Съединените щати. Пратките са изпратени по света, като по-голямата част от жителите на измисления град "Спрингфийлд" се разболяват от мистериозния грип.


 
Трябва да подчертаем, че това определено не е едно от най-точните предричания на сериала. Тук се говори за Япония, а не за Китай.
 
Това не попречи на стотици потребители в социалните мрежи да започнат да публикуват колажи по темата.