Стига сте парадирали бе, пе*ераси!*

Новини
15:40 - 17 Май 2022
10016
Стига сте парадирали бе, пе*ераси!*

Писна ми да чувам хора да се оплакват,
че гейовете парадирали.
Нима останалите не парадират?
Батките парадират
с маймунските си физиономии и
бръснатите си глави.

Наглите мутри парадират с нахалството си.
Олигофрените парадират с лудостта си.
Кифлите парадират със силиконови цици,
устни, скъпи рокли.

Сърдитите лелки от държавната администрация
парадират с грубата си и кисела физиономия.
ПатрЕотите и те парадират,
докато размахват българското знаме
в името на омразата.

В ерата на джендър манията 
и на глобалното оглупяване се оказва,
че най-големият проблем на България бил
че има прекалено много педали
и на всичкото отгоре парадират с гордостта си.

Нека всеки парадира с гордостта да бъде себе си.

Преди Хелзинкският комитет и дузина други правозащитници да нададат вой до небесата и нервно да подготвят заплашителни и обяснителни писма до поне две дузини държавни и международни органи, организации, асоциации, сдружения, комисии и комитети, уточняваме: заглавието и „скандалният“ стих са на испанския българист и преводач Марко Видал, който наскоро представи своята първа стихосбирка – „Едно мъжко момиче“. В абсолютно същия вид стихът е публикуван и в един от сайтовете на ЛГБТ общността у нас.

Роденият в Испания Марко Видал Гонсалес завършва славянска филология в Университета на Гранада. През 2017 г. е награден от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България за публикациите в блога му „La Tortuga Búlgara“, представящи България пред испаноезична аудитория. Живял е три години в София, където започва да пише и на български език. През 2020 г. започва своята дейност с издателството си „La Tortuga Búlgara“, чрез която издава 6 книги на български съвременни поети. Преводач на българска литература на испански език и преподавател по испански и български като чужд език.

Заглавията на някои произведения на Марко са директни и цинични. За избора на реч авторът споделя: „Някой веднъж ми каза, че търся просто провокацията. Но наистина всичко, което описвам в своите стихове, и което касае моето семейство, е въз основа на реални събития. По онова време,

политическата обстановка на България изтрещя заради т. нар. джендър идеология и явно през провокацията и тази самопроява на „педерасткия ляв атеизъм“, можах да се противопоставя на консервативната доминираща реч в общественото пространство.“

„Марко Видал прави на български това, което естествено се прави на всички световни литературни езици – да пишеш на тях, без да си етнически свързано лице. За български това изравняване с големите езици е уникално. Другото уникално в тази книга с оглед на българския поетически идиом е

бруталисткото дефлориране на тукашния вечен свенлив реализъм с голямата паламарка на хомосексуалното и лявото в тандем“,

споделя за „Едно мъжко момиче“ проф. Владимир Сабоурин.

А днес, 17 май, е Международният ден за борба с хомофобията, бифобията и трансфобията.

По традиция в България всички ЛГБТ прояви са заклеймявани като парадиране. И неизменно вървят ръка за ръка с отровни изблици на хомофобия.

Вчера една от младите надежди на британския футбол — Джейк Дейниълс се разкри като гей в тв интервю. Подобно нещо на Острова се е случвало в далечната 1990 г. Стигмата разбива Джъстин Фашану, а в онези дни откровението му звучи повече от скандално.

32 години по-късно нещата изглеждат коренно променени.

„Това беше последното нещо в главата ми, което знаех, че трябва да направя“, споделя 17-годишният футболист за откровението си.

„Сега просто ми остава да живея живота си както си искам и знаете ли какво? — Беше невероятно!“.

И никой на Острова не набеди Джейк, че парадира, напротив — фенове, играчи и дори британският министър-председател Борис Джонсън го поздравиха за храбростта му.

Но това — на Острова.

Благодаря ти за храбростта, Джейк, необходима e огромна смелост, за да се разкриеш, но ти ще бъдеш вдъхновение за мнозина както на терена, така и извън него, написа в „Туитър“ британският премиер Борис Джонсън

У нас само след месец е поредният „София прайд“ и отново полицаите, охраняващи събитието, ще бъдат повече от участниците. Балкански синдром.

И скромен повод да припомним, че България е една от шестте държави в Европейския съюз, които не са осигурили никакво правно регулиране на еднополовите семейства, престъпленията на основата на сексуалната ориентация все още не са криминализирани, а

многото бариери пред ЛГБТ общността непрекъснато стигат до Европейския съд по правата на човека и Съда на Европейския съюз.

Достатъчно е да припомним, че вчера делото в Софийски градски съд срещу Боян Расате, обвинен в хулиганство и телесна повреда по хулигански подбуди, беше отложено за другия месец поради неявяване на свидетел. Миналата година по време на кандидат-президентската кампания, в която самият Расате се яви като независим кандидат, небеизвестният лидер на БНС нахлу и потроши ЛГБТ клуб в центъра на София.

Пак вчера Административен съд София-град отмени отказа на столичния район Панчарево да издаде български акт за раждане на дете на еднополово семейство. Детето е родено в Испания през 2019 г., а в акта му за раждане родителите са записани като „майка А“ и „майка“. В България обаче двойката срещна отказ от институциите да издадат български акт за раждане.

* В оригиналното заглавие на автора няма звездички