Стихията отнесе 10 000 кубика дърва от Средна гора

Куриози
11:09 - 07 Септември 2022
1908
Стихията отнесе 10 000 кубика дърва от Средна гора

Стихията отнесла 10 000 кубика дърва от сечищата в Средна гора, това стана ясно от участието на служебния земеделски министър Явор Гечев в ефира на бТВ.

Той поясни, че останалите по улиците дърва за огрев трябва да се прибират в склад, организиран от кметовете и те ще решават какво да се прави с тях. Попадналата в дворовете на хората дървесина няма да се плащат, а може да се ползват от собствениците на имота.

МС днес ще обсъжда парите за възстановяване на пострадалите от наводнението селища, като в 13:00 се очаква среща на кабинета с областния управител на Пловдив и кмета на Карлово. Това съобщи в ефира на БНТ служебният регионален министър арх. Иван Шишков.

По думите му в поразените села цялата инфраструктурата ще се изгражда отново. Той добави, че в Сопот вече водата била пусната. Във връзка с водоснабдяването на останалите пострадали селища служебният министър поясни, че то не е пуснато, защото няма електрозахранване. Според Шишков при пускане на водата проблем ще бъдат евентуалните големи течове, които неминуемо щели да се появяват.

Междувременно от пресцентъра на кабинета съобщиха, че в заседанието на правителството ще участват областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметът на с. Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов. Те ще запознаят правителството с обобщена информация за нанесените от бедствието щети и ще представят нуждите на региона от подкрепа от страна на държавата.