Стилиян Петров: Нямам представа дали конгресът ще е честен

В петък ще се борим за българския футбол, заяви бившият капитан на националния отбор

Спорт
13:30 - 13 Март 2024
1505
Стилиян Петров: Нямам представа дали конгресът ще е честен

"Предстои да се борим за българския футбол. Надявам се да съм готов за петък. Футболните хора и обществото са насочени към Конгреса на 15 март. За нас не е самоцел. Няма да забравим откъде сме тръгнали и през какво сме преминали", заяви Стилиян Петров - част от екипа на Димитър Бербатов, който се бори за президентското място в БФС.

"След всичко, което видях последните три години, нямам представа дали конгресът ще е честен. Определени хора не са си променили навиците. Явно така мислят. Ние се опитваме да правим правилните неща. Футболът е за феновете.

Всички се надяваме, че БФС са готови за Конгреса. Ние сме там да се борим за българския футбол. Надявам се, че ще има ново начало и много треньори ще имат възможността да пишат нова история с нови идоли", каза още Стенли.

"След Конгреса е още по-трудната работа. Проблемите са много и идват от хората вътре в системата. Да се надяваме, че ще са достатъчно смели. Системата трябва да работи за българския футбол, а не обратното. Ние търсим нещо различно", сподели рекордьорът по мачове в националния отбор, който е част от екипа на Димитър Бербатов.

"Мога да говоря от страната на фен. Обществеността иска нещо различно. Това дали този шанс ще бъде даден на обществеността са клубовете. Ако клубовете не искат промяната, ще си остане същото. След 10 години ще говорим за същите проблеми. В момента имат възможността да го изискват и трябва да имат и смелостта", завърши бившият футболист на Астън Вила.