Само в Lupa.bg: Бербатов променя Купата на България, ако спечели...

Щабът на голмайстор №1 на националния отбор иска да възроди и училищните първенства

Спорт
11:30 - 13 Март 2024
5502
Само в Lupa.bg: Бербатов променя Купата на България, ако спечели...

Димитър Бербатов и неговият екип готвят някои революционни промени, но това ще се реализира, ако спечелят Конгреса на БФС на 15 март. В петък българският футбол има шанс да потегли в нова посока, но дали ще стане, зависи от избирателите. Една от реформите, които се готвят в Устава, ще е свързана с турнира за Купата на България, научи Lupa.bg.

Триото бивши национали - Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, както и другите хора от техния щаб - Бойко Величков и Михаил Александров, са готови на всичко, за да променят статуквото и да възродят родния футбол. Именно това е и причината да желаят да направят структурата на надпреварата за националния трофей по английски образец, а именно - по-нискоразредните отбори да са домакини в срещите срещу елитните клубове.

Така ще има по-голяма интрига, а в районите на по-малките отбори ще има празник и още по-голям интерес, стадионите ще са пълни, ще има и повече приходи от билети, от телевизионни права и ще се получи истинска битка между Давид и Голиат. Така и шансовете на по-малките да продължат по-напред, ще са по-големи.

Високопоставените отбори ще трябва да поемат и разходите на съдии и делегати, а не от отбора-домакин в случая.

Екипът на Бербатов ще обърне и повече внимание на училищния и аматьорски футбол, тъй като проблемите са много и граничат с трагедията. Отдавна не се наблюдават треньори, които обикалят из училищните дворове, но и това си има обяснение - просто няма деца, които да ритат топката. Занемарени са и училищните първенства, доста от отборите, които пък участват, понякога трудно намират 11, с които да скалъпят един отбор.

Както по-рано Lupa.bg ви информира - от ръководството на БФС, което все още е на власт, се опитват всячески да вземат преднина пред своите критици и опоненти. Настояват за тъмни стаи при гласуването, както и да няма представители на клубовете при преброяването на бюлетините.

Преди дни нашата медия единствено ви информира, че в различни райони на България се лобира много за кандидатурата на Георги Иванов - Гонзо, а всичко това е добре подплатено и с куфарчета с пари.