Стиснат ли е? Ето кои 3 фрази го издават

Новини
16:04 - 12 Август 2024
2046
Стиснат ли е? Ето кои 3 фрази го издават

Не всички дами избират мъже според дебелината на портфейла си, но със сигурност никоя не иска да се среща със скъперник: в това няма много приятно. Може да е трудно да разпознаете алчния мъж, но фразите, изброени по-долу, ще ви помогнат.

Жените, които имат смелостта да повдигнат въпроса за парите в една връзка, често са наричани меркантилни. Мнозина все още вярват, че всяка жена просто трябва да се задоволи с каквото и да е и не бива да мисли за други радости. Има, разбира се, дами-ловци на дебели портфейли, но по-голямата част от нежния пол не е толкова егоистична. Дамите просто не искат да попаднат на скъперници.

Но, за съжаление, идентифицирането им не винаги е лесно.

По правило прекалено стиснатите представители на силния пол се разкриват във фрази, които дамите не бива да пренебрегват, happy-woman.bg. Ето ги:

„Защо ти трябва това?“

Такава фраза сама по себе си, разбира се, не носи негативно послание: може да възникне ситуация, в която човек, гледайки изненадано вашата колекция от фигурки на фламинго, да попита защо имате нужда от такива нещо.

Въпреки това си струва да внимавате, ако мъжът непрекъснато пита защо ви е необходим нов смартфон (който сте купили със собствените си пари), допълнителен сос в ресторанта или пуканки в киното. В този случай има доста голяма вероятност той наум да пресмята вашето „прахосничество“ и се възмущава от него.

И това може да бъде първият „червен сигнал“ за друго неприятно качество у мъжа - да контролира строго живота на половинката си, решавайки вместо нея какво да яде и какви неща да използва. Ако мъжът, склонен към скъперничество, не е вашата мечта, по-добре е да се отървете и от досадника, който все ви натяква за тези или онези разходи. Просто ни намерете някой по-достоен.

„Да не мислиш, че съм милионер?“

Тук може би няма нужда да обясняваме нищо: ако мъжът дори не си направи труда да придаде мисълта си малко по-учтиво, не трябва да разчитате, че е щедър. Ако да излизате със скъперник не е вашият вариант, при тази фраза просто му покажете червен картон.

„Плащаме наполовина“

Тук няма нищо лошо в предложението - сметката в ресторант или кафене да се плаща по равно. Ако мъжът предполага, че дамата ще иска да плати сметката си, е повече от логично да го каже.

Трябва да обърнете внимание на тази фраза, ако е произнесена с категоричен тон. Такъв, който ни най-малко не загатва за възможността мъжът, като джентълмен, да почерпи. Това отношение издава веднага скъперника.

Както можете да видите, за да разпознаете скъперника, не е нужно да отделяте много време: тези три фрази ще ви помогнат да го идентифицирате на секундата.