Стивън Кинг: Още 4 години с Тръмп в Белия дом ще бъде истински хорър

САЩ
11:42 - 15 Октомври 2024
2259
Стивън Кинг: Още 4 години с Тръмп в Белия дом ще бъде истински хорър

Популярният американски писател на ужаси Стивън Кинг призова сънародниците си да подкрепят кандидата на демократите Камала Харис, за да се „приключи с този кошмар“.

„Като човек, който през целия си живот пише романи на ужаса, съм почти убеден, че още четири години управление на Доналд Тръмп в Белия дом ще бъдат абсолютен кошмар“, гласи съобщение на Кинг до предизборния щаб на Камала Харис, и разпространено сред привържениците на Демократическата партия.

Целта е така да се подсигурим, че да изберем вицепрезидента Камала Харис за наш следващ президент на изборите на 5 ноември, допълва в посланието си още авторът на „Мизъри“ и „То“.

По думите му в цялата история на Съединените щати „никога не е имало човек, по-малко подходящ за президентския пост“.

Според Стивън Кинг вицепрезидентът Харис „работи пламенно“ и е с американския народ „всеки ден“, но въпреки това предупреди, че изборите „няма да бъдат лесни“, и припомни на гласоподавателите, че изборът зависи от всички тях и активното участие във вота би могло „да ни отдалечи от всички опасности, свързани с Доналд Тръмп“.

Аз направих своя избор, сега е моментът ти да направиш своя. Целият този кошмар може да приключи, завършва призива си 77-годишният писател.