Стивън Спилбърг прави сериал на ужасите, който ще се гледа само нощем

Режисьорът вече е написал пет или шест епизода от новото шоу, като се очаква общо сериите да бъдат 10 или 12

Култура
11:36 - 17 Юни 2019
1761
Стивън Спилбърг прави сериал на ужасите, който ще се гледа само нощем

Легендарният режисьор Стивън Спилбърг създава нов хорър сериал, който ще може да се гледа единствено след залез.

Великият режисьор Стивън Спилбърг работи върху идея, която със сигурност можем да приемем като революционна. Понастоящем той работи върху сценария на нов хорър сериал, който ще може да бъде гледан единствено след залез слънце.

Продукцията ще бъде налична във все още нефункциониращата стрийминг платформа Quibi. Идеята е повече от интересна – платформата изчислява кога слънцето е залязло във вашия регион, при което тя ви позволява да гледате хорър сериала, единствено ако навън вече е тъмно. Защото, както знаем, хорърите трябва да се гледат на тъмно!

Създателят на Quibi Джефри Кацънберг потвърди новините, разкривайки, че самият Стивън Спилбърг е измислил идеята.

„Самият той пише сценария“, довери Къценберг, продължавайки: „Стивън не е писал нищо от известно време насам, поради което е фантастично, че той го прави в момента.“

Съобщава се, че Стивън Спилбърг вече е написал пет или шест епизода от новото шоу, като се очаква общо сериите да бъдат 10 или 12. На този етап работното заглавие на сериала е Spielberg’s After Dark.

Джефри Кацънберг обясни и как точно самата идея ще се превърне в реалност. Quibi ще взима предвид кога настъпва залезът в региона на всеки потребител, а на вашия смартфон ще има обратно броене до настъпването на тъмнината. Когато броят отброи залез, а навън вече е тъмно, броенето ще започне обратно – докато се съмне. През това време Spielberg’s After Dark ще бъде наличен за гледане така, както подобава – на тъмно. Когато навън съмне, сериалът изчезва от платформата, за да се появи отново при следващия залез. Хитро, нали?

На този етап това е единствената информация, която имаме за проекта. Стрийминг платформата Quibi ще тръгне през месец април 2020 година, а определено тази новина допринася много за популяризацията. Все пак, не всеки може да си осигури фигура като Стивън Спилбърг в своя каталог.