Стоичков брои 10 000 евро за тениска на Попеску

Легендарният българин се срещна с други световни имена от футбола на в Букурещ

Спорт
12:45 - 25 Май 2024
13607
Стоичков брои 10 000 евро за тениска на Попеску

Вчера Златното поколение и легендарните играчи, поканени на мача в чест на най-добрите румънски футболисти в историята, зарязаха кецовете и анцузите и, облечени в костюми, вечеряха заедно в хотел Radisson Blu в центъра на Букурещ. Звездите, сред които бяха и легендата на българския футбол Христо Стоичков, и Жозе Моуриньо, се възползваха от възможността да се забавляват и да си припомнят общи случки в кариерата си, предава Труд.

Начело с Жозе Моуриньо, Ривалдо и Христо Стоичков, но и с Джика Хаги, Попеску и Адриан Илие, световните футболни звезди се снимаха заедно, а Камата качи снимките в профила си във Фейсбук.

„За мен е чест да седя до един от най-великите треньори в света, Специалния Жозе Моуриньо“, написа и Думитреску в Instagram. А португалецът отговори: „Горд съм, че съм със Златното поколение. Топ играчи и изключителни хора. Честита 1994 г.!"

Бившите играчи, както и техните гости, участваха в търг за фланелки на тези, които ще играят в супер мача, който ще се проведе тази вечер. Първият търг на 26 от фланелките на големите имена, участващи в мача, се проведе в петък вечерта, а вторият ще се проведе на 31 май.

Най-скъпа беше фланелката на Джика Хаджи - 30 000 евро. Сумата е платена от Вероника Шмид, съпругата на контролиращия групата Automobile Bavaria, един от спонсорите на Lighthouse. А фланелката на Джика Попеску беше продадена за впечатляваща сума. Христо Стоичков, бившият му колега от Барселона, я купи за 10 000 евро. Дан Шуку, финансистът на Рапид Букурещ, извади 16 000 евро за фланелката на Жозе Моуриньо, обяви sport.ro.

">

">