Стоичков се срамува от сънародниците си

Камата се извинил на Рахим Стърлинг заради расизма в София

У нас
10:57 - 29 Октомври 2019
2553
Стоичков се срамува от сънародниците си

Рахим Стърлинг е получил видео обаждане от Христо Стоичков във връзка с проявите на расизъм в София. Легендарният ни футболист се извинил на звездата на "Манчестър Сити" заради непристойното поведение на българските фенове към играчите на Англия на 14 октомври, съобщава "Скай Спортс", цитиран от Би Ти Ви.

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. се чувствал много засрамен от отношението на сънародниците ни и пожелал да поднесе извинения от името на футболистите на България. Твърди се, че по време на разговора, който се провел ден след скандалните събития на "Васил Левски", Стоичков се разплакал.

Обаждането е било организирано от бившия съотборник на Камата в "Барселона" - Чики Бегиристайн, който в момента заема директорски пост в "Манчестър Сити".

България очаква да научи какво ще бъде наказанието след събитията около европейската квалификация в София. УЕФА ни разследва по четири точки - за расистки прояви, хвърлени предмети към терена, прекъсване на националните химни и повторения на големия екран.

Сред възможните наказания са няколко срещи пред празни трибуни и солидна парична глоба. Не е изключено обаче от УЕФА да действат още по-строго и да извадят тима от следващите квалификации за голямо първенство.