Стойчо Кацаров: Докато едни умират, други искат дискотека

Актуални новини
14:07 - 08 Септември 2021
1441
Стойчо Кацаров: Докато едни умират, други искат дискотека

Ако тръгнем да воюваме едни с други, няма да успеем, а цената ще я платят нашите баби и дядовци – те умират, макар че по-млади хора се заразяват. Това коментира пред журналисти здравният министър доц. Стойчо Кацаров във връзка с протестите на заведенията заради новите COVID мерки.

„Аз мога само да апелирам към всички наши сънародници, не само към собствениците на заведенията и работещите в тях, но и към тези, които ги посещават – да проявим разбиране, да проявим емпатия и към хората, които са в тежко състояние в болници. Те умират всеки ден и техният брой продължава да расте“, подчерта той.

„На фона на това (високата заболеваемост) ние казваме „Ние ще отидем на дискотека, на събор, на митинг, ще се прегръщаме, ще се целуваме, ще си разменяме вируса и не ни интересува какво ще стане“ – ще ни интересува когато ножът опре до кокала и когато може би няма да може да се направи нищо. Как се излиза от тази ситуация, с проверки ли?“.

Кацаров подчерта, че стриктното спазване на правилата от всички ще помогне най-много на най-засегнатите бизнеси, а освен това няма закъснения на плащанията към тях – парите за септември ще се платят този месец.