Стойчо Кацаров: ГЕРБ ми отмъщава, разкрих им кражби за милиони

Здравната система трябва да се промени, защото последните десет години беше превърната в една корупционна дупка, твърди екс министърът

Политика
18:26 - 28 Юли 2022
3127
Стойчо Кацаров: ГЕРБ ми отмъщава, разкрих им кражби за милиони

"ГЕРБ си отмъщава, защото разкрих много големи корупционни схеми по време на тяхното управление. Докато бях служебен министър разкрих техни злоупотреби. 10 милиона лева са преведени за строителни дейности на сграда, която дори няма издадена строителна виза. Тези пари още не са върнати, а доказателствата ги предоставих на МВР и прокуратурата още докато бях министър. Взех решение за вливането на детската болница в УМБАЛ "Лозенец" и ако това решение не беше спряно, сега нашите деца щяха да се лекуват в луксозна болница", това коментира пред Би Ти Ви бившият служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

"Властта не ме интересува. Аз съм бил и във властта, и срещу нея. Това, което ме интересува е здравната система. Тя трябва да се промени, защото последните десет години беше превърната в една корупционна дупка. Много промени трябва да се направят в системата и те не трябва да се отлагат. В това бих участвал, без значение дали съм час от властта или не съм."

"Докато бях служебен министър промених над 20 наредби, имаше и втори проект за промяна на наредби, но той не беше приет. Здравеопазването и корупция са свързани там, където има държавна администрация и общинска собственост, за да се промени нещо трябва да се намали участието на държавата и влиянието на държавната администрация върху живота на хората", каза още Кацаров.

"КПКОНПИ не трябва да съществува. Този орган служи за бухалка, инструмент за репресия. Съдебната система и прокуратурата трябва да се реформират, а не да създаваме комисии, с които да се оправдаем, че не можем да изменим прокуратурата. Ако имаме работеща съдебна система няма да имаме нужда от КПКОНПИ, както и от някой други органи", каза д-р Стойчо Кацаров по темата с органа за противодействие на корупцията.