Стойчо Камбаната от месеци тормозел бившата си жена, хвърлял бомби пред жилището й

9-годишният й син е свидетел на разправиите с баща му

Общество
14:32 - 09 Януари 2023
8704
Стойчо Камбаната от месеци тормозел бившата си жена, хвърлял бомби пред жилището й

Рецидивистът Стойчо Радев-Камбаната, който снощи вдигна на крак полицията в Бургас заради стрелба по кооперация на ул. „Копривщица“ 27, от месеци е тормозел бившата си жена – рускинята Ю. С. Това разказаха пред Флагман.бг съседи на 41-годишната жена от жилищната сграда. 

Жената наела апартамент в кооперацията преди около 2 месеца. Тя имала ограничителна заповед, чийто срок е изтекъл. По информация на съседите чакала да й бъде издадена нова.

„Откакто се нанесе тук, терорът срещу нея и цялата кооперация не спира. През ден тук има полиция. Бившият й мъж, за това кракто време какво ли не е извършил. Няколко пъти е хвърлял бомбички във входа, имаше опит за палеж. Хвърлял е бомбички и пред вратата на нейния апартамент. Пише по стените послания. В събота дори спря тока на цялата сграда и пак извикахме полиция. Някакъв кошмар е. От 20 години живея в тази сграда, такова нещо не е имало. Не можем да спим спокойно, постоянно сме нащрек нещо да не се случи“, разказа ужасена съседка, която пожела анонимност. 

Тя снощи отчасти е станала свидетел на стрелбата. Видяла е полицаите пред входа и веднага е разбрала, че отново става въпрос за рускинята и бившия й мъж, който след екшъна е избягал и се издирва. 

„Снощи малко след 20:30 ч. пред сградата имаше 4-5 полицаи. В градинката срещу нас имаше още толкова. Търсеха нещо. Доколкото разбрахме – оръжието, с което е стреляно“, обясни тя.

За нея най-потресаващото в случая е, че 9-годишният син на тероризираната жена става свидетел на всичко. Дори мислели да подадат сигнал в „Закрила на детето“.

Заради непрекъснатите проблеми, които Стойчо Камбаната създава, собствениците на апартамента решили да освободят рускинята и детето й. „Мисля, че в момента е в предизвестие и скоро трябва да напусне квартирата. Колкото и да не е правилно, така не се живее. Трябва компетентните институции да предприемат мерки, за да не стане най-лошото“, каза още съседката.