Стойчо се изгаври: Ставам депутат от Каспичан, ако не - от Тутракан

Новини
11:55 - 02 Март 2021
6763
Стойчо се изгаври: Ставам депутат от Каспичан, ако не - от Тутракан

Доц. Стойчо Стойчев си направи солена шега с феновете и критиците си, като пусна иронично съобщение, че е на последно място в листата на ГЕРБ за Каспичан. Политологът сам си пожела успех и обясни, че прогнозите, че ще става депутат се сбъдват, като визира нападките на мнозина, че открай време с изявленията си дава рамо на управляващите. Истината е, че липсата на атрактивния доцент в листите на ГЕРБ наистина озадачи опонентите му. 

Ето какво написа политологът на страницата си във фейсбук:  

С най-голямо удоволствие ви съобщавам, че всички прогнозни предсказания на доброжелатели, но най-вече душманки се оправдаха и съм в листата на ГЕРБ ЗА 30.1МИР Каспичан. Всички мои приятели и феновете (на най-скандалния политолог и доцент) от Кюлевча, Калугерица и Златна нива ще могат да гласуват (най-накрая) за мен, преференциално на 4 април. Пожелавам си успех!

ПС Сега звънна баба ми Жечка да ме благослови и каза: “Дръж здраво, баба, фронта! Ако не стане от Каспичан, ще влезеш от Тутракан”. Права е! Важно е да вляза, от къде е без значение.

След остроумния пост на Стойчев, отдолу заваляха поздравления и благопожелания за бъдещата му политическа кариера. Огромна част от хората дори не се усетиха, че доцентът се шегува и няма как написаното да е вярно.

Схваналите иронията обаче му отвърнаха: „Отива ти”, „Нека се пукат душманите!”, други пък го питаха има ли селска кръчма в района, да ги почерпи за голямото събитие. "Пич, кефиш ме", влезе в тона му негов симпатизант.

На въпросите на кое място е в партийния списък, Стойчев отвърна, че няма значение, че е на последно. „Ще ме изберат с преференции, защото народът ме обича”, поясни той.

Предизвикателството на политолога бе отправено заради постоянните критики, че е оръдие на властта и с анализите си подпомага ГЕРБ. Сега доцентът реши да покаже, че не е имал никакво намерение да се цели в парламента и да сяда на депутатската банка. Другият вариант е с фриволното си поведение да е станал нежелан за кандидат-депутат.