Стойчо Стоев: 0:0 не е чак толкова лош резултат

Наставникът на Лудогорец твърди, че шансовете срещу Марибор остават 50:50

Спорт
08:18 - 23 Август 2019
653
Стойчо Стоев: 0:0 не е чак толкова лош резултат

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев поздрави футболистите си за играта, но не остана доволен от нулевото равенство с Марибор в първа среща от плейофите за влизане в Лига Европа.

“Орлите” тотално надиграха словенците и въпреки множеството удари по посока тяхната врата, не успяха да намерят път към мрежата на Пирич. Стоев допълни, че с оглед резултата в Разград, шансовете на Лудогорец напред са 50/50.

“Доволен съм от играта, но от резултата - не. Това, което наистина не ни достигна, бе да вкараме гол. За съжаление, техният вратар се превърна в герой тази вечер. Има обаче втори мач, а 0:0 не е чак толкова лош резултат. Знаем, че един гол да вкараме, ситуацията ще се промени коренно, а ние имаме добри играчи, за да сторим това. Отборът се стара, не даде възможност на Марибор сериозно да застраши вратата ни, но така е във футбола. Хубавото е, че има втори мач”, коментира Стоев.

“Не използвахме достатъчно активно фланговете, тъй като Марибор се прибра плътно в отбрана. Атаките по крилата бяха епизодични, а когато ги имаше, не бяха на необходимото ниво.

Съперникът добре се затваря и това наложи да опитваме да реализираме с далечни удари”, каза още българският специалист, който допълни за финал, че е нормално колегата му Дарко Миланич да “вкарва” напрежение в редиците на “орлите”, заявявайки, че те остават фаворит преди реванша. “Това са нормални треньорски “хватки”. Шансовете ни са 50/50”, сподели Стоев.