Стойчо Стоев : С ЦСКА се решава титлата , отиваме да я вземем

Съперникът ще има огромна подкрепа, но ние сме свикнали, заяви треньорът на Лудогорец преди дербито

У нас
15:31 - 09 Май 2019
2399
Стойчо Стоев: С ЦСКА се решава титлата, отиваме да я вземем

Треньорът Лудогорец Стойчо Стоев определи предстоящото дерби с ЦСКА като решителен мач за титлата. Битката за първото място ще бъде в събота на „Армията”, като двата претендента ги делят три точки в челото на класирането. По думите на Стоев залогът е толкова голям, че не е толкова важно как ще изглеждат разградчани на терена, а най-важното е да победят. Колкото до ЦСКА, за да излезе на върха още след дербито, трябва да спечели с два гола разлика и така да има по-добри показатели при равни точки.

„Мачът с ЦСКА-София неминуемо е решителен. За всички е ясно, че това е двубой за шампионската титла. Играем с конкурента, който е на 3 точки. Няма как този сблъсък да не е решителен и за двата отбора. Трябва да сме пределно мотивирани. Самите футболисти осъзнават важността на двубоя. Знаят, че този мач може да определи кой да е шампион. Виждам, че мотивацията на момчетата преди двубоя е на пределно ниво.

Ясно ми е, че ЦСКА-София ще има огромната подкрепа на привържениците си. Ние сме свикнали да играем под натиска на фенската маса. Това за нас не е от голямо значение. По-скоро ще е от значение за противника. Това ще е допълнителен стимул за тях”, коментира треньорът Стоев на пресконференция в Разград.

„Наясно съм, че съперникът може да подходи по-предпазливо, но може и по по-различен начин. Въпросът е какъв ще бъде нашият подход, как ще съумеем да неутрализираме техните силни страни, с които сме наясно. И как ще използваме нашия ресурс и потенциал на терена. Не бива да гледаме какво се е случило преди. Предстоящият мач е важен за цяла България. Разбира се, всеки се стреми да коригира нещата, които не са се получили в предишните мачове, но сега във фокуса е предстоящият двубой”, каза още наставникът на Лудогорец.

„Това е такъв мач, че не опира до очаквания с какво лице ще излезе отборът, а по-скоро е важен крайният резултат. Мисълта ни е как да го спечелим. Не мога да кажа дали равенството е приемливо за мен. Но ние не отиваме в София за равен резултат, а как да победим.

Напрежението може би ще даде отражение върху качествата на играта, но си мисля, че футболът ще вземе предимство, тъй като и двата отбора се стремят да играят добре”, завърши Стоев.

Снимка: Lap.bg