Стойчо Стойчев подпали война между политолозите

"Имам честта да съм улична сган и помияр, сър", написа Евгений Дайнов на Огнян Минчев

Актуални новини
13:30 - 04 Октомври 2020
9720
Стойчо Стойчев подпали война между политолозите

Яйчената атака срещу политолога доц. Стойчо Стойчев в петъчната вечер след участието му в "Панорама" подпали война между политолозите.

Действията на протестиращите бяха остро осъдени от Огнян Минчев, който изрази отрицателното си мнение във фейсбук. Той нарече хората, мятали яйца по колегата му "улична сган" и "помияри".

"Помиярите са го замервали отзад - в гръб. Никой не е застанал пред него, очи в очи, за да го замери. Вече цял месец "борците за свобода" издевателстват над гостите на седмичното публицистично предаване, водено от Бойко Василев - между другото, заедно с "Референдум", единствените две публицистични предавания в националния ТВ ефир, в които се дискутират различни позиции. Другите са бръснарници - един става, друг сяда. Чест и почитания на Бойко Василев!", изрази възмущението си Огнян Минчев, който също като Стойчев преподава политология в Софийския университет.

"Уличната паплач е анонимна и не присъства в потока на времето. Поздрави на лидерите на "протеста". Човешката низост наистина може да създаде представа за безкрайност. Още две думи за случилото се със Стойчо Стойчев. Поканен е в предаването като политолог. Досега нашият занаят предполагаше да понасяме търпеливо потоците помия, които публично се изливат върху нас от форумите и жълтите медии. От сега нататък явно ще трябва да понасяме и физическо насилие - засега чрез замерване с яйца. Няма страшно. Лидерите на сганта са страхливци - самите те се крият, а марионетките им мятат яйца в гърба на хората. Властта се крие, полицията гледа сеир. Журналисти и служители на БНТ, които са на работа поемат гнева на "протеста"... Очаквам "демократичният печат" да даде широка гласност на геройствата на "борците за свобода чрез мятане на яйца" по обикновени граждани и журналисти, вършещи работата си", гневен е Огнян Минчев.

Часове след публикацията му в социалната мрежа той получи задочен отговор от Евгений Дайнов - също политолог, който обаче подкрепя протестите. "Имам честта да съм улична сган и помияр, сър", така Дайнов, който се изявява и като рокер китарист отговори на Огнян Минчев, цитирайки част от неговия пост.

Огнян Минчев не остана длъжен на Дайнов и днес му отговори по следния начин: "Евгений Дайнов - не помня дали беше кришнар, или митраист, но и в двата случая ти е известно - направеното се връща върху теб, рано или късно. Омразата - понякога двойно. Карма, нали?"