Стоил от Неделево, пребил до смърт баща си, чака нова присъда

Делото е върнато на прокуратурата заради пропуски

Общество
12:49 - 25 Април 2023
1204
Стоил от Неделево, пребил до смърт баща си, чака нова присъда

Пропуск на прокуратурата спря съдебното производство срещу 41-годишния Стоил Терзиев от пловдивското село Неделево, който преби до смърт баща си Антон след пиянски скандал. Въпреки че деянието е извършено преди изтичането на 5-годишния срок от последното му пребиваване в затвора, обвинението срещу него не е за престъпление, извършено в условията на рецидив.

“Това е било известно на органите на досъдебното производство, този факт не се е появил сега”, посочи магистратът Петко Минев. Сега прокуратурата трябва да прецени дали да се вслуша в съда и да повдигне по-тежко обвинение на 41-годишния мъж.

Стоил и Антон Терзиеви често се карали след употреба на алкохол, стигали и до физическа саморазправа. На 16 март м.г. баща и син отново седнали да пият. 64-годишният Антон легнал да спи, а Стоил останал на масата. Посред нощ родителят се събудил и решил да излезе, но синът му опитал да го спре. Избухнал скандал и Стоил Терзиев блъснал баща си, който се хванал за якето му и скъсал единия джоб. Нападателят побеснял и започнал да блъска безпомощния си баща. На мястото пристигнали полицаи и медицински екипи, но въпреки усилията на лекарите, Антон издъхнал на 18 март.

Делото срещу Стоил Терзиев трябваше да започне на 3 април, но той не се появи в залата. Мъжът беше изпратен в Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, тъй като страдал от Остро полиморфно психотично разстройство с шизофренни симптоми.