Стоил от Неделево, пребил до смърт баща си, обжалва 18-годишната си присъда

41-годишният мъж бил ядосан, защото баща му скъсал якето му

Общество
17:28 - 29 Януари 2024
2152
Стоил от Неделево, пребил до смърт баща си, обжалва 18-годишната си присъда

Стоил Терзиев от пловдивското село Неделево е убил баща си Антон в състояние на силно раздразнение. Това твърдение направи адвокатът му Стефан Левашки пред Пловдивския апелативен съд. 41-годишният мъж обжалва наказанието си от 18 г. строг затвор.

Вечерта на 16 март 2022 г. бащата и синът седнали да пият. В един момент Антон оставил сина си на масата и отишъл да си легне.

По-късно през нощта станал и решил да излиза. Стоил Терзиев опитал да го спре и се скарали: 41-годишният бутнал по-възрастния мъж, той се хванал за якето му и скъсал джоба. Бесен, синът започнал да бие баща си. На мястото пристигнала полиция и линейка. Антон Терзиев е бил откаран в УМБАЛ "Св. Георги", където починал на 18 март. Стоил получи присъдата си през октомври м.г.

Прокурор Марина Белчева поиска от магистратите да приемат жалбата за неоснователна. "Единственият спор по фактическата обстановка е защо съдът бил приел, че подсъдимият е извел баща си навън и му е нанесъл удари", заяви тя. По думите й направяната експертиза е доказала, че по главата на Антон Терзиев има наранявания, нанесени с крака на метална маса, до която е бил открит. "Стоил казва, че са излезли двамата и баща му е паднал. Но не може 3 пъти да падне върху крака на масата", категорична е прокурорката. Тя отхвърли и твърдението, че е действал под афект, тъй като според нея Терзиев младши няма как да се е раздразнил толкова много от това, че баща му му казал, че излиза. Експертизите също не подкрепяли тази версия. 

Адвокат Левашки настоя от съда нова психологична експертиза, както и магистратите да разпитат майката и сестрата на 41-годишния мъж, но и двете искания бяха отхвърлени. "Да ми намалите присъдата", каза единствено Терзиев, попитан какво иска.

Апелативните съдии обявиха, че ще вземат решение в законовия срок.