Стоилов: Никога не съм си позволявал да давам акъл

Спорт
18:01 - 21 Октомври 2022
2174
Стоилов: Никога не съм си позволявал да давам акъл

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди домакинството на Локомотив Пловдив от 15-ия кръг на efbet Лига.

„Нормално е да очаквам реакция от футболистите, да разбират важността на мача. Надявам се да реагираме по най-добрия начин. Нямам притеснения откъм желание и настройка. Подкрепата на привържениците ни държи винаги вдигнати. Локомотив игра комбинативен футбол. Ако не играем добре, можем да си изпатим. И Томаш има стил, който обича да играе футбол. Вече сме задължени да намерим пътя към победата. Предстоят интересни мачове в първенството.“, започна Стоилов.

„Тренираме всекидневно, и преди, и след мача. Най-важното е футболистите да знаят, че за Левски се играе с особена мотивация. Нямаме футболисти с травми. Има доста време до мача. За момента всички са здрави. Имат си своите болежки, но не са достатъчни, за да пропуснат мача.“, продължи той.

„От януари месец се борим с малък брой играчи. Имахме няколко мача за кратко време, които изиграхме добре, особено със Септември имаше много интензитет. Умора може да има само в главата. Не можем да се оплакваме. Левски в този си вид и тази си формация расте откъм качество и съпротива. За нас е добре съперниците ни да са на високо ниво“, каза още наставникът.

„Професионалистите да коментират съдийството. Никога не съм си позволявал да давам акъл. След целия шум, който се вдигна, се оказа, че Левски е бил ощетен с Локомотив София и Славия и е бил Прав с Ботев Пловдив и Славия. Истерия се създаде след 2-3 победи на Левски. Оказва се, че не сме чак толкова страшни. Хората, които ги пишеха, трябва да се засрамят. Отворихме злобата и негативизма към Левски, което е добре. Всички се успокоиха, но ние не трябва да се успокояваме. Имаме стила на Левски. Трябва да правим добри резултати. Това, че отворихме злобата, говори добре за привържениците. Аз не съм критичен към съдийството“, заяви специалистът.

„Бих се съгласил с Любослав Пенев, че може да се взимат по-смели решения и се чака твърде много на ВАР. Не е проблемът съдийството. Имаме си други проблеми клубовете. Искам отборът ми да играе. При нас е по-важно да кажем някоя глупост. Максималното, за което можем да се борим, са квотите за Европа. Футболистите трябва да разберат, че всяка грешка може да се окаже доста трудна за наваксване. С две-три победи си в битка за първото място. Първите 10 отбора са през много малко точки“, добави Мъри.

„Всяка кампания, която помага на Левски, трябва да се подкрепя от всички. Клубът не е в цветущо състояние. Най-добре е всеки да участва във всички кампании“, завърши Стоилов.