Столичанка похвали пернишката полиция пред министъра

Новини
13:21 - 21 Октомври 2024
855
Столичанка похвали пернишката полиция пред министъра

Специална благодарност към служителите от Областна дирекция на МВР – Перник е изразила столичанка по повод блестяща операция по издирването на майка й, загубила се на 27 септември, в района на пернишкото с. Люлин.

Благодарната дъщеря се е обърнала към министъра на вътрешните работи г-н Атанас Илков с изключително мили думи и безкрайна благодарност.
Случката се разиграва на 27 септември около 15, 00 ч., когато е подаден сигнал на тел. 112, за изчезнала в района на с. Люлин 82-годишна жена. По данни на близките й тя била с деменция и трудно се ориентирала в района.

 „Около 17 ч. същия ден бях потърсена по телефона от служител на МВР, който в последствие се оказа началника на Първо РУ в гр. Перник. Бях искрено удивена от вниманието, което усетих от този човек. Детайлно ми беше обяснено, че в момента се сформират екипи от Първо и Второ РУ, ОДМВР и Аварийно-спасителния отряд при община – Перник, които започват организирано търсене“, споделя дъщерята на изчезналата.

„Когато пристигнах в селото, бях удивена да видя големия брой млади хора, които впоследствие разбрах, че са цивилно облечени полицаи, ангажирани с издирването. В разговорите си с тях усетих същото топло и човешко отношение, непрекъснато внимание и човешка подкрепа“, продължава в изложението си до министъра жената.

„На следващата сутрин акцията продължи отново с участието на много служители и с привличането на полицейски кучета. Неочаквано за мен, в работата на място се включи заместник-директора на ОДМВР – Перник, нещо което не можах да повярвам че се случва. Служител на МВР с такъв ранг се ангажира с мен и проблема на моето семейство. Към 09, 00 ч. в неделя и след 15 часово издирване откриха майка ми, на 10 километра от селото“, пише благодарната жена.

„За първи път от години насам повярвах и видях, че в системата на МВР работят такива достойни хора. Искам отново да благодаря за усилията на всички тези хора. Вършейки работата си от сърце и душа – те успяха да върнат щастието и семейния уют на едно обикновено семейство и показаха, че са истински стойностни, ценни и прекрасни хора, невероятни и изключително способни професионалисти с големи сърца“, заключава емоционалното си писмо до министъра доволната столичанка.

От своя страна директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов също изказа задоволство и благодарност за проявения професионализъм и човечност от всички участници в акцията. С негова заповед и на главния секретар на МВР ще бъдат наградени полицаите, включили се в издирването.