Столичанка проплака: Натровиха ни с храна в ресторант "Бурата", 4 души ни сви жестоко корема

Хитовото столично заведение се изложи, сервира основно замразени полуфабрикати

Новини
18:45 - 17 Ноември 2023
10377
Столичанка проплака: Натровиха ни с храна в ресторант "Бурата", 4 души ни сви жестоко корема

32-годишната софиянка Маринела П. е получила тежки стомашни проблеми след посещение в обект на все по-популярната верига столични ресторанти "Бурата", които се рекламират като "италиански". (Всъщност, те няма как да са италиански, защото в тези заведения не работят италианци, а просто се изпълняват италиански рецепти, но в силно побългарен вариант).

Дружеска вечеря на Маринела и още 9 нейни приятели миналата събота завършва със сериозни проблеми за 4-има от тях. Слава богу, никой не е хоспитализиран (то пък и това остава!), но пък след вечерята и Маринела, и част от приятелите й са със силни болки в корема, гади им се и имат разстройство. Оплакванията при всички са сходни - повече от очевидно е, че проблема е в сервираната от заведението храна. Компанията уточнява, че е хапнала в обекта на "Бурата" в мол "Парадайз" в София. 

Храната в "италианския" ресторант изглежда прясна и вкусна, но всъщност се сервират дълбоко замразени полуфабрикати

Ето и автентичния разказ на Маринела П. пред репортер на Lupa.bg:

В събота вечер решихме с няколко приятели да посетим ресторант „Бурата”, презентиран като ресторант с вкусна италианска кухня. Седвахме в заведението в мол "Парадайз", което е много популярно. Никога не бях ходила там, но слушах само хубави работи. Уви, това изобщо не е точно така. След известно изчакване на опашка, ни настаниха. Мястото е с приличен интериор и побира големи компании.

Очаквахме да си прекараме една хубава вечер, каквато и беше, но не благодарение на сервираните ни претоплени полуфабрикати. Храната някак беше докарана на вкус, но определено не и на качество. Защото само около час след вечерята, четири човека от нашата компания се оказахме със стомашни проблеми. Нямам представа кое точно не е било наред в храната, но вероятно някоя от сервираните храни е била доста стара или недобре обработена, защото 4-ма души получихме гадене и силни болки в стомаха.

Освен позабравена и пообъркана поръчка от страна на келнера, се наслушахме и на „пеещите сервитьори” - в един момент в ресторанта светлината притъмня, музиката стана гръмка и на импровизирана сцена излезе персонала…. Следва 10-минутно мълчание и споглеждане от страна на клиентите с въпросителни лица – кога ли ще свърши това???

В заключение бих добавила, че това е място, което не само не бих препоръчала, но и бих посъветвала всеки, който познавам, да не посещава!

Внимавайте с мидите!