Столичен кмет спипа тарикат с незаконен паркинг (СНИМКИ)

Наглецът си разширил дворчето с общинска земя и си построил места за 5 джипа

Общество
21:23 - 13 Юни 2023
35441
Столичен кмет спипа тарикат с незаконен паркинг (СНИМКИ)

Столичният кмет на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев разкри нагла схема за незаконно завземане на общинска собственост. Тарикат, чието име засега не ни е известно, но редакцията на Lupa.bg ще открие в идните дни и ще оповести, си е позволил да завземе земята край дворчето си и да я огради с цел да я превърне в паркинг за луксозните си автомобили. 

От снимки, публикувани от кмета обаче, се вижда, че не е изключено схемата да му носи и ежемесечни редовни приходи чрез преотдаване на незаконни паркоместа на съседи. Нахалитетът е построил и навес, а целият сценарий е развил не къде да е, а на метри от депутатските блокове в елитния ж.к. "Изток". 

Ето и подробностите за тарикатлъка от кмета: 

"Собственикът на частна къща в ж.к.”Изток”, без правно основание и каквото и да било разрешение, е “разширил” двора си с над 250кв.м за сметка на общинска земя, отредена за озеленяване, върху която е изградил паркинг и навес.

Това е недопустимо обсебване и кражба на чужд имот. Като кмет на район “Изгрев”, няма да допусна общината и хората да бъдат ощетявани от когато и да било. В срок от три дни, собственикът на къщата трябва да премахне доброволно незаконната ограда, да отстрани навеса и да освободи общинската собственост. В противен случай, заграждението ще бъде разрушено и ще изземем принудително имота със съдействието на органите на МВР.

През годините нашата администрация иззе по мои заповед десетки общински имоти в трите квартала, които бяха заграбени от недобронамерени лица и фирми. Общинските багери събориха не една и две незаконни постройки върху наша земя.

На дългогодишното “затваряне на очи” се сложи убедителен край, много “бизнесмени” и “по-равни от другите” граждани, бяха принудени да се съобразяват с нормите и да спазват Закона", пише Георгиев, явно впускащ се в надпревара за нов мандат начело на района тази есен.