Столична община боцка пред НБУ

Актуални новини
14:05 - 07 Септември 2021
2203
Столична община боцка пред НБУ

Столичната община и Нов български университет /НБУ/откриват временен ваксинационен пункт в кампуса на Университета на 13 и 14 септември. Пунктът ще бъде с работно време от 11.00 ч. до 18.00 часа, съобщават от Столичната община.

Пунктът за ваксиниране ще бъде разположен пред централния вход на НБУ. В него ще работи медицински екип, който ще консултира гражданите и ще поставя ваксините. Желаещите да се имунизират ще могат да избират между три от одобрените от ЕС ваксини срещу Covid 19 - "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен". Те ще бъдат осигурени от Столичната РЗИ, а организацията ще се извърши от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столична община.

Откриването на изнесения ваксинационен пункт в НБУ се реализира като част от инициативата на Столична община за имунизация на колективи на място, която се осъществява по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова.

През последната година и половина от началото на пандемията НБУ успя да проведе кампания за ваксиниране на всички служители, проявили желание за това.

В продължение на тази инициатива и в съпричастност с действията на здравните органи, ръководството на университета създава допълнителна възможност за всички представители на академичната общност - студенти, преподаватели, административен състав, както и за всички столичани, които до този момент не са успели да се ваксинират, да го направят.