Столична община предлага размяна на кръгове от първенството

На 14-15 септември няма да има дерби поради концерт на Андреа Бочели

Футбол
19:16 - 13 Август 2024
1092
Столична община предлага размяна на кръгове от първенството

Големите въпросителни около дербито Левски – ЦСКА продължават. Двубоят бе насрочен за 14-15 септември, но няма как да бъде проведен на Националния стадион „Васил Левски“ поради концерт на Андреа Бочели на 14 септември и смяна на тревното покритие.

Столична община отговори на запитването на Дарик радио и dsport, като направи много смело и алтернативно предложение за провеждането на двубоя, което включва да се разменят 8 и 10 кръг на първенството – когато е ред на 8-и кръг да се изиграят мачовете от 10-я кръг и обратното.

Ето становището на Столична община:

1. Столична община все още не е получила официално писмо от БФС относно казуса с мача между Левски и ЦСКА. Съответно СО не е наясно с позицията на двата клуба, както и с идеите на БФС. Столична община ще изпрати становището си максимално бързо, след като се запознае с позициите на двата клуба и БФС.

2. Столична община има най-малко влияние върху казуса къде и кога да се проведе дербито между ЦСКА и Левски. Но се радваме на идеята на БФС за по-широка комуникация относно дербито предвид инцидентите, които застрашават здравето на зрителите на стадиона и гражданите на София. От наша гледна точка би било добре да се обсъди идея да се разменят 8 и 10 кръг на първенството – когато е ред на 8-и кръг да се изиграят мачовете от 10-я кръг и обратното. Така дербито ще може да се играе на Националния стадион „Васил Левски“ в края на септември. И на трибуните ще има привърженици и на двата отбора.