Столична социалистка припадна от шок заради напускащите БСП-Триадица

Политика
12:06 - 23 Октомври 2020
3592
Столична социалистка припадна от шок заради напускащите БСП-Триадица

По време на партийното събрание на район Триадица бившият лидер на столичната организация Анна Янева е изпаднала в несвяст, научавайки реалната бройка напускащи партията социалисти от района.

До вчерашното събрание тя е била в неведение за реалния брой заявления за напускане. През седмицата депутатът Христо Проданов и председателят на организацията Диана Тонова оповестяваха, че едва 7 са напусналите, пише bgreporter.info. 

„Тиражираната във Facebook информация за напуснали 40 социалисти от БСП „Триадица“ е невярна и манипулативна“, твърдеше Тонова на 17 октомври пред dnes.bg. Вчера обаче по време на събранието Янева е научила реалния брой на напусналите БСП – Триадица.

В точката на дневния ред , която се е занимава с организационното състояние на района става ясно, че не седем, а 30 души са подали заявления за напускане до момента. Янева е била на трибуната, когато са и предали купчината заявления за напускане. Тя буквално се е свлякла в несвяст, твърдят очевидци на случката. Наложило се да я напръскат с вода, а съпругът и да я изнесе на ръце от залата.

Решението на осемте социалисти да напуснат парламентарната група на БСП доведе след себе си вълна от напускащи партията социалисти и цели организации, несъгласни с политиката на Корнелия Нинова и нейните протежета в ръководството.

Преди дни “цунамито“ от напускащи социалисти достигна и район „Триадица“, който е спряган за района на Румен Овчаров. Овчаров пък е един от поддръжниците на Нинова и това ръководство.

Запознати със ситуацията в район Триадица коментираха, че това няма да са последните напускащи организацията. Според тях наплив от новоприети членове не се наблюдава. По думите им, в организацията членуват около 400 души, но вероятно до края на годината, ще се сринат до 100 души, ако продължава тази политическа линия в БСП.