Стотици запалиха свещи за убитото дете в Сотиря

Хората скандираха "Аз съм Криси, аз съм Криси!" на бдението на малката Кристин

Общество
20:04 - 19 Август 2019
1379
Стотици запалиха свещи за убитото дете в Сотиря

Ден на траур в Община Сливен заради жестокото убийството на 7-годишното момиченце в село Сотиря.

Стотици се събраха на бдение пред сградата на общината в памет на детето. Те скандираха "Аз съм Криси, аз съм Криси!" и изразиха подкрепата си към скръбта на семейството. Оставиха цветя, играчки и любимите лакомства на момиченцето и запалиха свещи.

Хората поискаха най-строгото наказание за извършителя на бруталното убийство.

Близките на 7-годишното момиченце заявиха, че ще търсят отговорност и от спешния медицински екип, който се е опитал да спаси детето.

Вътрешна проверка в центъра за спешна медицинска помощ в Сливен трябва да покаже дали реанимационният екип е действал адекватно и навреме. Според семейството лекарят не е направил необходимото, за да спаси детето и дори, че е било оставено само, цитира bTV.

Лекарят тепърва ще обяснява действията си, но ако се докаже, че детето е оставено само, това е прецедент, твърдят от ръководството на спешния център.

Резултатите от вътрешната проверка ще бъдат готови до сряда. От ръководството на болницата казаха, че лекарят, който е бил при детето, е с дълъг стаж и няма други нарушения.

Междувременно прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение за обвиняемия Мартин Трифонов. На изнесено заседание в болницата, където 21-годишният мъж е настанен, съдът определи той да остане под стража.

„Експертизата доказва, че тези травми, които са установени, са причинени от твърд предмет, а самият извършител е направил самопризнания и е обяснил, че е използвал не само юмруци, но е използвал и камък”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Според версията на Мартин Трифонов той е извършил престъплението под въздействието на алкохол.